Információk

Blaser Primus 8x30 keresőtávcső

1.097.068Ft

Megveszem:

Hol máshol használnák a keresőtávcsöveket olyan intenzíven és annyira különböző körülmények között, ha nem a vadászaton?

A Blaser csapata egy olyan szériát fejlesztett ki a Primus keresőtávcsövekkel, amik minden igénynek megfelelnek a vadászaton.
Ennél a feladatnál a szakma legjobbjai segítettek. Az eredmény: Csúcsoptika "Made in Germany”.

Dinamikus viselkedés a betekintésnél a maximális kényelemért.

A keresőtávcsövet a szemhez emelni és egyből minden tökéletesen látni - egy vadászoptika fejlesztésénél ez egy nagyigényű kihívás. Egy teljesen új optikai számítás a lehető legnagyobb lencsékkel együtt lehetővé teszi, hogy észrevehetően gyorsabban legyünk képben. Ezáltal minden szituációban egy kimondottan kellemes látásérzetet kapunk - még akkor is, ha a távcső egy spontán használatnál nincs optimálisan a szemünknél.

Nagy teljesítmény intelligens védelemmel

A magas fényáteresztés, a semleges színvisszaadás és a brilliánsan kontraszt-gazdag képek kötelezőek a vadászathoz készített keresőtávcsöveknél. A Blaser CCC több rétegű bevonata ( CCC = Contrast and Colour Corrective Coating - kontraszt és szín korrigáló bevonat) minden fényviszonynál első osztályúan teljesít a képvisszaadásban.

A külső lencsék védelme éppen annyira fontos, mint az optikai minőség. A nanotechnológián alapuló SLP bevonat (Smart Lens Protection - okos lencse védelem) a legcsekélyebb támadási felületet adja a víznek és a pornak. Az esőcseppek villámgyorsan leperegnek és a tisztítást is jócskán megkönnyíti.

Tökéletes egyensúlyban

A jó kiegyensúlyozottság a keresőtávcsöveknél egy fontos szempont, ha egy hosszú és fáradásmentes megfigyelésről van szó. Az összes Blaser keresőtávcső modellnél a rövid híd és az okulárokhoz közeli súlypont gondoskodik az optimális kiegyensúlyozottságról és egy hosszú, kifáradás mentes megfigyelést tesznek lehetővé.

A vonzó kétszínű-borítás barna és fekete színű, a kezelő elemek pikkelyes mintázatúak, ezek nem csak tapintásra szimpatikusak, hanem biztosítják azt a szükséges fogást, ami éppen a zord időjárási viszonyoknál elengedhetetlen.

  • Extra gyors fókusz
  • Különösen nagy fényáteresztés
  • Brilliáns kontraszt
  • Új fejlesztésű "CCC" bevonat
  • Megerősítétt magnézium ház
  • Tökéletes egyensúly
  • Levehető szemkagyló a könnyű tisztíthatóságért

A Blaser Primus 8x30 keresőtávcső kiváló, nappali cserkelő modell, ugyanakkor hasznos társ hajtásokon, terelések alkalmával vagy akár kirándulásokon, utazások során. A Blaser Primus egy kis méretű, könnyű keresőtávcső, bárhol kényelmesen elfér.

Nagyítás 8x
Objektív lencse átmérő 30mm
Kilépő pupilla 3.75mm
Szemtávolság 18.0mm
Látómező 8.3°
Látómező (1,000 m) 144m
Legkisebb fókusztávolság 2m
Méretek 118x114x50mm
Súly 475g