Információk

Minox MD 60 ZR egyenes betekintésű spektív

354.900Ft

Megveszem:

Megérkezett az új prizma rendszerrel rendelkező Minox 60Z spektív. Az újratervezett 9 lencsetagból álló optikai optikai rendszernek köszönhetően körülbelül 20%-al kisebb méretű, mint a kategóriájának megfelelő spektívek. 12x és 40x-es nagytás között állítható. Méretének és kialakításának köszönhetően rendkívül rugalmas és mobil felhasználhatóságot biztosít.

Briliáns optikai teljesítmény, kontrasztgazdag és színtorzítás mentes kép jellemzi. Masszív gumírozott fémházban kaptak helyet az optikai elemek, ezért különösen ellenálló. 5 méteres mélységig vízálló.

A spektívhez tartozó gyöngyvászon készenléti tok kialakítása lehetővé teszi a spektív használatát a tok levétele nélkül is. Az erős fém tubus kiválóan védi a finom mechanikai- és optikai elemeket. A gáztöltés megóvja a távcsövet a belső párásodástól még gyorsan változó hőmérsékletnél is.

A ZR modell esetében MR2-S szálkereszt került az első képsíkba. (A szálkereszt a nagyítással arányosan növekszik.) Teljese mértékben kompatibilis a taktikai céltávcsövekben lévő szálkeresztekkel. Precíz, 0,2 miliradián-os beosztások találhatóak rajta, kiegészítő AQRAS és miliradián skálával. Kiváló választás tájoláshoz, irányzáshoz, távolságméréshez és mesterlövész támogatói feladokra. 

Technikai adatok
   
Legkisebb nagyítás, x 12
Legnagyobb nagyítás, x 40
Frontlencse átmérő: 60mm
Kilépő pupilla: 4,8 - 1,5 mm
Betekintési távolság: 30mm
Elméleti szürkületi érték: 23,04 - 2,25
Látómező 1000 méteren: 59m - 19m
Látószög: 3,4° - 1,1°
Dioptria kompenzáció (dpt): +/-5
Szemüveggel használható: igen
Állítható (visszatolható) szemkagyló: igen
Lencsetagok száma: 9
Vízállóság: 5 méterig
Gáztöltés: Nitrogén
Üzemi hőmérséklet: -10°C - +45°C
Állványcsatlakozó: van, 1/4
Méretek (HxSzxM) mm 310x78x138
Súly: 1,62kg
Gyári tartozékok: készenléti tok