Információk

MINOX BD 8X24 BR távcső

58.153Ft  47.859Ft

A német Minox távcső gyártó cég igyekszik a vadászoknak és a természet figyelőknek is egy megfizethető, jó minőségű távcsövet gyártani. A cég távcsövek és fényképezőgépek terén is fontos szerepet tölt be a piacon.

Számos nemzetközi díj igazolja a MINOX kompakt távcsövek kiváló minőségét. További újszerű jellemzők kifejlesztésével a MINOX mérnökei még nagyszerűbb teljesítmény létrehozására képesek.

Az új távcső család megkülönböztető jellemzője, hogy okulárjait szemüvegesnek alakították ki. Az okulár betekintő nyílását 30%-kal megnövelték. Ez azt jelenti, hogy a szemüvegesek a teljes képmezőt jól látják. Nincs többé ügyetlenül elfordított szemkagyló, mert ezeknek a kompakt binokulároknak mozgatható, akár fél fokozattal is állatható szemkagylói vannak.

Mihelyt kezünkbe vesszük valamelyik BD típust, egyből észrevesszük valódi, minőségi tulajdonságait. Az erős ABS anyagból készült ház és a gumi bevonat az optikai rendszer tartósságát szolgálja, még zord körülmények között is. A többszörös bevonattal rendelkező tetőél prizmát magában foglaló, kifinomult lencse rendszer kiváló kontrasztot és páratlan felbontóképességet nyújt még kritikus fényviszonyoknál is.

A távcsövek ergonómikus kialakítása kiemelkedően egyszerű kezelést és a természet részleteinek, a sport események és színházi előadások tiszta, remegés mentes megfigyelést könnyíti meg.

A távcsövekhez hordszíj és bőr tok is tartozik.

Technikai adatok

   
Nagyítás, x 8
Frontlencse átmérő: 24mm
Kilépő pupilla: 3mm
Betekintési távolság: 18mm
Legkisebb fókusztávolság: 3m
Elméleti szürkületi érték: 9
Geometriai szürkületi érték: 13,9
Látószög: 5,2°
Dioptria kompenzáció (dpt): 3
Szemüveggel használható: igen
Állítható (visszatólható) szemkagyló: igen
Élességállítás: központi élességállítás, belső fókuszálás
Prizmarendszer: tetőél, (roof)
Vízállóság: 5m-ig
Váz anyaga: alumínium
Gáztöltés: Argon
Méretek (HxSzxM) mm 112x65x44
Súly: 0,297